Veiligheidsinformatie

Uw apparaat is IP67 waterbestendig, en geschikt voor binnen en -buitengebruik. Dit betekend spat en -regenwaterdicht. U kunt er niet mee gaan zwemmen. Het apparaat is niet bedoeld voor gebruik in of -onderwater. Dompel het apparaat dus nooit onder water, en stel deze nooit bloot aan vloeistoffen om elektronische schokken te voorkomen. Mors geen voedsel of dranken op het apparaat, of bij de USB adapter kabel. Probeer het apparaat of de USB adapterkabel niet schoon te maken of te polijsten met, of stel deze niet bloot aan olie, lotion, of andere schurende en bijtende stoffen. Stel het apparaat nooit bloot aan zout water, zand, of andere geleidende vloeistoffen. Stel het apparaat niet bloot aan water onder druk, water met hoge snelheid, of extreem vochtige omstandigheden zoals b.v. een sauna of stoombad. Als het apparaat toch nat of extreem vochtig wordt, haal dan zonder je handen nat te maken de USB kabel uit het oplaadapparaat zoals uw pc, laptop of powerbank. Wacht tot het toestel droog is, en probeer dan of het nog functioneert. Gebruik nooit externe warmtebronnen om het apparaat te drogen zoals een oven of magnetron. Raak het apparaat nooit aan tijdens het opladen bij onweer. Dit is van toepassing voor al uw elektronische apparaten. Als het apparaat beschadigd is of de USB oplaadkabel, dien je het gebruik te staken. Neem dan altijd contact op met ons voor een vervanging en/of reparatie verzoek. 

 

Het apparaat bevat bijna geen te repareren of te vervangen onderdelen, met uitzondering van horlogebandjes, sluitklepjes, framewerken voor simkaarten, of usb oplaadkabels. Open de behuizing niet en demonteer het apparaat niet. Laat dit over aan ons, om eventuele schade of onherstelbare zaken te voorkomen. Ga verder voorzichtig met het apparaat en de accessoires om, om krassen en beschadigingen te voorkomen. 

Gebruik alleen accessoires die bij je apparaat zijn geleverd of die speciaal zijn verkocht bij je apparaat om het van stroom te voorzien. Het gebruik van externe accessoires, die niet geleverd zijn door ons, kunnen leiden tot schade aan uw toestel, letselschade, of overige schade, en zullen de garantie op je apparaat ongeldig maken. Lees altijd de handleiding met oplaadinstructie voor je apparaat en accessoires voordat je het apparaat gaat gebruiken. Gebruik dus geen 220v/5v oplaadstekkers van uw mobiele telefoon en/of tablet of 220v/5v snel-laders om smartwatches op te laden. Laad uw apparaat altijd veilig op via een usb poort op een pc, laptop, mediaspeler, of via een powerbank. ( ook ideaal voor onderweg )

Accu veiligheid

Onze apparaten zijn voorzien van oplaadbare lithium-ion-polymeer accu's. Optioneel kunnen wij deze vervangen in sommige gevallen. De gebruiker dient de accu nooit zelf te demonteren, openen, verbrijzelen, buigen, lek te prikken, of uit het apparaat proberen te halen. Probeer geen vreemde voorwerpen in de accu te plaatsen, dompel deze niet onder in water of vloeistoffen, en stel deze niet bloot aan vuur, explosies, of andere gevaren. Gebruik de accu uitsluitend in het apparaat waarvoor het is bestemd. Het gebruik van een niet gekwalificeerde accu, niet door ons geïnstalleerd, of oplaadkabel, kan leiden brand, explosies, lekkage, of andere schade waaronder ook letselschade opleveren. Voorkom kortsluiting van de accu, en zorg ervoor dat er geen kortsluiting komt door metalen tegen de accupolen te houden. Als het apparaat hard is gevallen, en je vermoed dat er beschadiging is ontstaan, dan mag je dit niet zelf repareren. Doe je dit wel, dan wordt je garantie ongeldig. Neem altijd contact op met ons in dit soort situaties. 

Conformiteitverklaring

 

GPS4KIDS.NL, een handelsnaam van Handelsonderneming Hoekstra, gevestigd aan de Opper 5, 8621 DZ te Heeg, verklaard hierbij dat de geleverde apparaten voldoen aan de relevante wettelijke vereisten van richtlijn RED 2014/53/EU en andere relevante wettelijke vereisten. Op aanvraag kunnen wij een CE certificaat overhandigen. Deze is in opdracht van ons, door de fabrikant, bij LCS Cert. vervaardigd en akkoord bevonden als zijnde FDD-LTE Wireless Data Terminal, welke voldoen aan de EU richtlijnen. 

Overeenstemming radiofrequentie

Om de menselijke gezondheid te beschermen, en nog specifieker bij kinderen, voldoen onze apparaten aan de drempelwaarden voor blootstelling van het algemene publiek aan elektromagnetische velden. De Europese richtlijn is 2Watt/Kg. We noemen dit ook wel de SAR waarde. ( Specific Absorption Rate ) Onze apparaten zitten veelal ruimschoots onder deze waarde. In overleg met de fabrikant voeren wij regelmatig SAR testen uit. Verder adviseren wij om apparaten niet te dragen tijdens de slaapperiode, en deze niet te dragen als het niet nodig is. We lopen zelf immers ook niet de gehele dag en nacht met een mobiele telefoon in ons hand. Houd hier rekening mee, en ga hier verantwoord mee om.  

Je apparaat correct recyclen. 

In sommige gemeentes is het afvoeren van bepaalde elektronische apparaten wettelijk geregeld. Neem de plaatselijk wet- en regelgeving in acht bij het verwijderen of recyclen van je apparaat.  

Deze product informatie is van toepassing op alle modellen. 

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen over onze producten en diensten, neem dan altijd contact op met ons. We helpen je graag verder.

Ons e-mailadres is verkoop@gps4kids.nl

Raadpleeg ook de handleiding voor deze informatie, of neem contact met ons op. 

 

Laatste wijziging: 04.12.2021.