Gratis Lebara simkaart bij aankoop GPS kinderhorloge

-

-

27-9-2023

-

-

Zeker tot 31 december 2023 krijgt u bij de aankoop van een GPS horloge voor kinderen een gratis Lebara prepaid simkaart meegeleverd. Op deze simkaart staat € 5,- prepaid tegoed bij de levering en 50Mb aan data. Zowel bij de eerste als bij de tweede opwaardering krijgt u nogmaals € 5,- gratis bonus tegoed extra. Totaal krijgt u dus € 15,- gratis beltegoed. Een superdeal al zeggen we het zelf.

-

Onze nieuwstee en best geteste GPS horloge voor kinderen is de Route91 die momenteel in 7 supergave kleuren op de website staat. Het is momenteel het lichtste (slechts 55gr) en meest compacte 4G GPS kinderhorloge welke er te koop is in Nederland. Een absolute topper in ons assortiment. Dit zeer fraaie GPS kinderhorloge is leverbaar in de kleuren zwart, blauw, groen, roze, oranje, rood, en zelf in het wit. Wil je na een tijdje een nieuwe kleur, dan kun je een andere kleur horlogebandje los bij ons bestellen. 

-

De Route91 is voorzien van een camera waarmee je foto's kunt maken, videobellen, en nog veel meer. Natuurlijk kun je er ook gewoon mee bellen, en spraakberichten heen en weer versturen. Het toestel is zeer gebruikersvriendelijk, en de installatie duurt ca. 10 minuten. Gewoon simpel door eenvoud. 

-

-

GPS Horloges voor kinderen 

-

-

Ben je opzoek naar een GPS horloge voor je kind? Dan heb je de keuze uit tientallen verschillende soorten, merken en websites. Als onervaren consument op het gebied van GPS kinderhorloges kun je dan al snel keuzes maken waar je later spijt van krijgt. Via deze blogpagina gaan we u de informatie geven waar u op moet letten bij de aankoop van een GPS horloge.

-

Wat verwacht je van een GPS kinderhorloge?

-

Er zijn tegenwoordig zoveel merken en soorten, dat je de verschillen bijna niet meer ziet als consument. Wil je alleen maar een GPS horloge om mee te bellen, of wil je alleen maar de GPS positie zien, of gaat het om de bereikbaarheid van je kind? In de basis kunnen bijna alle GPS kinderhorloges hetzelfde, dat wil zeggen: Je kunt ermee bellen, gebeld worden, en de GPS positionering via de APP bekijken. 

-

Onze ervaring in de afgelopen 8 jaar is dat ouders en kinderen het GPS kinderhorloge intensief gebruiken in de eerste 4 tot 6 weken. Ervaring leert dat GPS horloges voor kinderen daarna eigenlijk uitsluitend nog maar gebruikt worden voor het heen en weer bellen met papa of mama, of de oppas en opa en oma. Wanneer kom je thuis, en we gaan om 17:00 uur eten gesprekken zeg maar. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een SOS GPS kinderhorloge, het toestel moet gemakkelijk kunnen bellen en bereikbaar zijn. De mooiste is als het GPS horloge ook voLTE ondersteund. Voice over LTE is een op IP gebaseerde datatransmissietechnologie over 4G, waarmee je tegelijk kunnen bellen en internetten. Met voLTE is het geluid ook kraakhelder en duidelijk. Op verouderde GPS kinderhorloges die nog via het 2G netwerk werken is deze technologie niet aanwezig. Kies dus altijd voor een GPS kinderhorloge die via het 4G netwerk werken.

-

Tip: de FA66 BELIO© werkt via 4G, en heeft VoLTE ondersteuning, inclusief videobellen.

-

Verschil tussen 2G en 4G GPS kinderhorloges

-

De eerste generatie GPS kinderhorloges werkten, en werken nog steeds over het 2G netwerk. In Nederland ondersteund KPN dit netwerk nog zeker tot medio 2025. Overige providers hebben dit verouderde 2G netwerk reeds uitgeschakeld, evenals het 3G netwerk. In Nederland zijn op dit moment nog erg veel iOT (slimme devices) apparaten, die nog via het 2G netwerk functioneren. Denk hierbij aan slimme meters in meterkasten, mobiele brugbediening op afstand, mobiele verkeersborden, en bijvoorbeeld pinautomaten in winkels. Het voordeel van 2G is dat het weinig data verbruikt, en zeer stabiel is. In principe ideaal dus voor GPS kinderhorloges. Deze sturen hele kleine datapakketjes door met de GPS positie over het 2G netwerk, en ook voor het bellen (Spraak) is 2G nog steeds te gebruiken. 

-

De consument vraagt om meer opties, sneller, en meer providerkeuze. 4G is de oplossing.

-

Begin 2020 was het dan zover. 4G GPS kinderhorloges waren een feit. De toestellen waren toen nog wat aan de grote kant voor kinderen, echter de mogelijkheden maakten een hoop goed. Zo kun je met 4G GPS smartwatches voor kinderen foto's maken, versturen, en ontvangen, en behoorde videobellen zomaar tot de mogelijkheden. Ook is de werking via het 4G netwerk sneller en beter geworden de afgelopen 2 jaar. Daarnaast is het 4G netwerk vrijwel overal in Europa aanwezig, een uitkomst. Als consument heb je ook veel meer providerkeuze als je een 4G horloge koopt. Echter adviseren wij altijd om een prepaid simkaart van KPN of Vodafone te gebruiken. Waarom? Deze providers hebben in Nederland vrijwel overal dekking, ook in de buitengebieden zoals op campings etc, maar ook in het buitenland hebben deze 2 providers een geweldig partnernetwerk waar je gebruik van kunt maken als je op vakantie bent. 

-

Welke functies hebben 4G GPS kinderhorloges? 

-

Wat kun je ermee doen horen wij vaak, hieronder een opsomming van de mogelijkheden bij onze 4G GPS kinderhorloges.

-

 • Bellen
 • Gebeld worden
 • Videobellen ( FA66 BELIO©)
 • Routehistorie bekijken
 • SOS bellen
 • Stappenteller
 • Calorie meting
 • Spraakberichten verzenden en ontvangen
 • Foto's maken en verzenden
 • Live GPS tracking outdoor
 • Live indoor tracking via WiFi assist
 • Diverse alarmen
 • Snelle werking via 4G

-

Onze 4G GPS kinderhorloges werken via het 4G netwerk van KPN, Vodafone, en Lebara, door heel Nederland, en Europa. Buiten Europa werken onze GPS horloges niet in verband met andere netwerk protocollen aldaar.

-

Waterdicht? Dus ik kan er mee gaan zwemmen.

-

Nee, er is geen enkel GPS kinderhorloge verkrijgbaar waarmee je kunt gaan zwemmen. Sommige verkopers roepen dat het mogelijk is om je horloge onderwater te houden, maar dat is wat anders dan ermee gaan zwemmen! Vrijwel alle GPS kinderhorloges zijn IP67 waterdicht. Dit betekend in de praktijk dat je gewoon kunt handenwassen met een spatje water erop, of een korte onderdompeling is geen issue, echter ermee gaan zwemmen is geen optie, bij geen enkel merk of type horloge. Ook onderdompeling in zout (zee)water is een absolute afrader! Zolang GPS kinderhorloges zijn voorzien van een microfoon en luidspreker, is ermee gaan zwemmen (nog) niet mogelijk. 

-

Mijn kind is 4 jaar. Kan ik een 4G GPS horloge kopen?

-

Alles kan, maar we raden het niet aan. Onze 4G GPS horloges zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Daaronder zijn de polsen veelal te klein, en/of het GPS horloge gewoon te groot. Wat je dan wel kan doen is de horlogebandjes loskoppelen van het GPS horloge, en de losse tracker vervolgens meegeven in de jaszak, broekzak, of schooltas. Dit is een prima oplossing, en werkt precies hetzelfde. 

-

Waarom wijken GPS kinderhorloges altijd af zo nu en dan?

-

Een veel gestelde vraag! GPS horloges voor kinderen zijn voorzien van een GPS ontvanger die in rechtstreekse verbinding staat met satellieten. Deze GPS satellieten zweven in een baan om de aarde. Hoe meer verbindingen er zijn met satellieten, hoe sneller en nauwkeuriger de positie is. Een gemiddeld GPS kinderhorloge staat in verbinding met 8 tot 12 GPS satellieten. De coördinaten die vervolgens binnenkomen bij het GPS kinderhorloge worden omgezet in een datapakketje, en doorgestuurd naar de server. Via je APP kun je vervolgens opvragen waar het horloge zich bevind. Dit proces van ontvangen, opvragen, en uitlezen duurt ongeveer 30 tot 60 seconden.

-

Als GPS horloges voor kinderen dus binnen zijn, thuis of bijvoorbeeld in een schoolgebouw, dan kunnen ze geen GPS signalen ontvangen. De meeste 4G GPS kinderhorloges schakelen dan automatisch over naar WiFi assist positionering. Wat is dat zul je denken? Dat zit zo: Vrijwel ieder openbaar gebouw, winkel of zelf bij je thuis staat wel een WiFi router. Deze WiFi routers hebben een eigen IP adres met een locatie. Zo kun je ook altijd zien op je eigen PC of laptop waar je zit bij benadering. GPS horloges voor kinderen zijn uitgerust met een WiFi ontvanger, en scannen indoor altijd passief op de aanwezig van WiFi routers, zonder hierop in te loggen. We noemen dit ook wel "hotspots". Hotspots vind je tegenwoordig overal. Afhankelijk van de router en beschikbaar resulteert dit in een positionering. Soms is WiFi positionering dan ook erg nauwkeurig, maar kan soms ook enorm afwijken. Dit hangt dus helemaal van de router en instellingen af. 

-

Wat kost het per maand?

-

Dit is moeilijk te zeggen. De APP's  die wij gebruiken voor onze GPS kinderhorloges zijn niet voorzien van een user-fee, dat wel zeggen dat je niet gebonden bent aan een abonnement. Tevens zijn de APP's die wij gebruiken advertentie vrij. Sommige Chinese app's zoals Setracker, Setracker I, en Setracker II zijn voorzien van advertenties, die je kunt afkopen. Wij hebben dit niet, een bewuste keuze. 

-

Qua belkosten is het natuurlijk ook moeilijk te zeggen, echter houd rekening met 5 tot 10 Euro per maand gemiddeld. Sommige kinderen bellen nooit, terwijl anderen iedere dag met papa of mama bellen, dit is gewoon lastig te zeggen. Maak duidelijke afspraken is ons advies. 

-

Het data [internet] verbruik is ca. 75-100mb per maand, bij normaal gebruik. Koop daarom niet direct een simkaart met een duur internetabonnement erbij, want dit is echt zinloos. Stel je koop een internetabonnement van 60 belminuten met 1GB internet, dan gooi je dus al snel 900mb zo de prullenbak in iedere maand. Koop daarom altijd een prepaid simkaart om mee te beginnen. Belt je kind erg veel met het GPS horloge, dan kun je altijd nog overwegen om een goedkoop abonnement af te sluiten. Bij KPN hebben ze tegenwoordig speciale kinderabonnementen hiervoor, ideaal dus.