SeTracker APP GPS Horloges Kinderen Aankoop Waarschuwing !!

-

Beste klant, koop a.u.b. geen GPS horloges voor kinderen die met de App Setracker werken. Lees hieronder onze argumenten, en bezoek de bron links. (Consumentenbond)

-

Bronnen:

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/veiligheidslekken-in-gps-horloges-kinderen

https://www.consumentenbond.nl/smartwatch/onveilige-gps-horloges-voor-kinderen

-

-

Overzicht onveilige GPS horloges:

-

Onveilige GPS kinderhorloges Setracker

Beste klant,

-

Middels deze pagina willen wij informatie geven over de App Setracker, Setracker1, en Setracker2, welke gebruikt worden voor goedkope GPS horloges voor kinderen. Een groot deel van deze onveilige GPS tracker voor kinderen ziet u hierboven in het overzicht. Lees eerst ook even de links boven dit artikel. U gaat hiermee naar de website van de Nederlandse consumentenbond.

-

Setracker is een Chinese app, gemaakt voor diverse modellen GPS kinderhorloges. Onderhoud, storingen, resetten, en aanpassingen worden gedaan door een Chinees bedrijf. De modellen die naar Europa komen via sites zoals Aliexpress, Banggood, Wish, en vervolgens ook via Nederlandse dagdeal-websites worden verkocht, werken veelal op een viruele Europese cloudserver van AliCloud. Alicloud is ook weer een Chinees bedrijf.

-

SETRACKER: GEEN BEVEILIGING

-

De Setracker app, versie 1,2, en 3 is onbeveiligd. Dat wil zeggen dat uw gegevens, inclusief de positionering van uw kind, onbeveiligd over het internet wordt verstuurd, en gedeeld met derden, waaronder met Chinese bedrijven. Zaken zoals uw mobiele nummer, het mobiele telefoonnummer van uw kind, uw eigen positie, uw e-mailadres (moet u aanmaken voor een account), en uw routehistorie worden inzichtelijk. Daarnaast is deze informatie ook zeer interessant voor hackers en kwaadwillende mensen. 

-

CLOUD SERVER ZONDER SSL EN AES

-

Daarnaast is de EU Alicloud server overbevolkt. Dat wil zeggen: Er kunnen bijvoorbeeld 250.000 GPS horloges tegelijk en online op 1 server werken, echter proppen ze er 750.000 op. Dit zorgt voor conflicten, storingen, niet werkende horloges, Setracker offline meldingen, en het niet meer kunnen inloggen. Houd er ook rekening mee dat deze server werkt zonder SSL encrypties en nog belangrijker: AES ( Advanced Encryption Standard ) Uw gegevens worden gedeeld met derden, en zijn mogelijk ook een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden. 

-

1 SIMPELE SMS IS VOLDOENDE OM DEZE GPS HORLOGES TE HACKEN

-

Met slechts 1 simpele SMS met een code naar het Setracker GPS horloge te sturen kunnen kwaadwillenden het IMEI nummer achterhalen en de SOS telefoonnummers. Het IMEI nummer is een unieke 15 cijferige code die uw GPS horloge bekend maakt op de onveilige Setracker cloudservers. Met dit IMEI nummer kunnen kwaadwillenden uw Setracker GPS horloges manipuleren, misleiden, en al uw gegevens achterhalen. 

-

GEEN AVG - PRICACY WETGEVING

-

Aangezien de Setracker app gemaakt en gehost wordt door Chinese bedrijven vallen deze niet onder Europese wetgevingen. AVG en pricacy wetgevingen kennen ze niet, en worden daarom ook niet gehanteerd. Mocht u willen dat uw gegevens verwijderd worden, helaas, dat is onmogelijk. Er zijn ook veel Nederlandse handelaren met webwinkels die nog steeds veel Setracker GPS kinderhorloges verkopen, en beweren dat ze uw gegevens kunnen verwijderen. Dit is onzin. Het enige wat deze handelaren kunnen is een via een derde partij in China uw horloge loskoppelen van uw account, echter is dit niet spannend. Uw gegevens verwijderen, en een bewijs hiervan, daar gaat het om.

-

SETRACKER GPS HORLOGES: NIET DOEN!

-

Het klinkt zo mooi: GPS horloges voor € 29,95 tot € 49,95 ! Prachtig inderdaad, maar de veiligheid ervan laat zwaar te wensen over, sterker nog: Er is geen veiligheid. Vind u de privacy van uw kind, u zelf, en het delen van uw gegevens met onbekende partijen wereldwijd geen probleem? Dan kunt u prima een Setracker GPS kinderhorloge kopen. Helaas kunnen wij u hier niet mee van dienst zijn. Echter is ons advies GEEN GPS KINDERHORLOGES MET SETRACKER TE KOPEN VIA NEDERLANDSE WEBWINKELS OF CHINESE WEBSITES! Wekelijks krijgen wij e-mails van klanten die het wel hebben gedaan, en enorme spijt hebben.

-

BELIO©TOUCH = NEDERLANDS DATAMANAGEMENT

-

Onze BELIO©TOUCH GPS kinderhorloges werken op onze eigen server die in Amsterdam staat. Van A tot Z hebben wij alles in eigen beheer, zoals de beveiliging van de server, de app, het GPS webplatform, en de support. Horloges toevoegen, verwijderen van uw gegevens, resetten, storingen oplossing, wij doen alles vanuit ons kantoor in het Friese Heeg. Koop een betrouwbaar GPS horloge: BELIO©TOUCH met Nederlands datamanagement.