OVER GPS4KIDS

GPS4KIDS is een onderdeel van Handelsonderneming Hoekstra te Heeg, geregistreerd onder KVK nummer 52268845 te Leeuwarden. Eigenaar is Arjan Hoekstra (41) en trotse pappa van 2 kinderen!

Het idee kwam toen onze kinderen wat ouder werden en vaker zonder toezicht buiten gingen spelen. Veelal wist ik natuurlijk wel waar onze “kids” op dat moment waren, echter waren ze soms simpelweg ook niet te vinden. “We waren met een vriendje mee pappa” kreeg je dan te horen achteraf. Ook ben ik mijn zoontje een keer kwijt geraakt op de waterrijke camping. Hij zat zo mooi te spelen in de zandbak, en ik ging even limonade voor hem halen. Ik was nog geen “minuutje” weg, en jawel: Spoorloos! Het gevoel wat je dan krijgt is onbeschrijfbaar. Er gaan allemaal gedachten door je hoofd, geen zwemdiploma, is hier diep water, waar zou hij zijn, enz. Uiteindelijk vond ik hem na 20 minuten zoeken op het naast gelegen campingveldje, wat een opluchting!

Wat zou het toch handig zijn als hem kon bereiken zo nu en dan dacht ik.

 

Dit moest anders

We zijn gaan zoeken naar een methode waarmee we altijd konden checken waar onze “kids” waren, en kwamen op diverse websites de zogeheten GPS trackers tegen. Veelal kleine zendertjes met ingewikkelde software waar we helemaal niks mee konden. Uiteindelijk kwamen we met de GPS horloges in aanraking, en dit was de oplossing. We hebben eerst nog wat Chinese modellen gekocht vanaf de bekende websites zoals Aliexpress etc. echter werkten deze GPS horloges niet. Achteraf bleken deze modellen niet geschikt voor het Europese telecom netwerk. In Azië werken ze met andere GSM protocollen en frequenties. 

Vervolgens hebben we contact opgenomen met een producent van GPS horloges voor kinderen, en hebben we het probleem voorgelegd. Samen zijn we gaan bouwen aan een GPS horloge wat wel goed werkte in Europa, en met wat kleine technische aanpassingen hadden we het snel klaar.

Het probleem zat voornamelijk in de soft en -hardware die ze gebruikten.

Na vele testsessies en probeersels kwamen we tot de conclusie dat het GPS horloge een perfecte oplossing is. Mijn kind is te jong voor een mobiele telefoon, maar niet voor een GPS kinderhorloge!

En wat is het toch mooi dat ik dit horloge altijd kan bereiken, of even snel kan zien via de app waar ze zijn.

Dit was het startpunt voor GPS4KIDS in 2013

 

We spreken uit eigen ervaring

De GPS horloges die we verkopen hebben we natuurlijk zelf getest en akkoord bevonden. We verkopen een product waar we voor 100% achterstaan. Persoonlijk hebben we onze horloges getest in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië,  en Italië in combinatie met een KPN pre-paid simkaart. Op de website van KPN kun je gemakkelijk instellen dat je simkaart ook voor een bepaalde periode werkt in het buitenland. Dit is erg handig voor als je op vakantie gaat. Tip, koop een KPN vakantie bundel met belminuten, en een aparte internetbundel voor in het buitenland. Het is ook mogelijk om een lokale GSM provider te gebruiken in het buitenland.

Onze horloges zijn geprogrammeerd op vrije provider keus, dus zonder blokkades. U kunt zelf beslissen. Alle GPS horloges zijn simlock vrij.

-

Oprichting BELIO© in 2016

-

In 2016 hebben we ons eigen merk gelanceerd: BELIO. Naast de KIDWATCH series die we al enkele jaren importeren en succesvol verkopen in Nederland en België, was het tijd voor ons eigen merk en platform. De reden hiervoor was en is nog steeds omdat de horloge kastjes van de KIDWATCH series "global" zijn. Dat wil zeggen dat U dezelfde horloges kastjes ook op Chinese websites en op Nederlandse veilingwebsites zult vinden. Veel van deze grijze import modellen werken niet in de EU. Veel van deze problemen kwamen en komen nog steeds bij ons terecht. Echter hebben wij deze GPS horloges (KIDWATCH modellen) aangepast qua hard en -software waardoor die van ons wel goed werken. 

-

In 2016 was het dan eindelijk zover, ons eigen merk: BELIO©. Een hoogwaardig Nederlandstalig horloge met een Nederlandse APP. Volledig onafhankelijk van derden, eigen Europose Cloud server, eigen APP, eigen platform, snel en betrouwbaar, en een uniek design. De BELIO© is uitsluitend verkrijgbaar via ons, en enkele retailers. De BELIO heeft ook een eigen website: www.belio.nl

-

2018 - De Toekomst: BELIO© - Eigen server en GPS web platform

-

Van fouten leer je, en dat hebben we gezien in de afgelopen jaren bij veel producenten. Cloud hacks, slechte beveiliging. Vanaf 2018 hebben we daarom onze eigen Nederlandse server in Amsterdam neergezet. Nieuwe horloges, volledig in eigen beheer, met eigen software, platformen, en App's. Zo gaan we het doen de komende jaren. Daarnaast worden GPS4KIDS en BELIO© samengevoegd tot 1 bedrijf: BELIO© B.V. in 2019.

Hulp nodig?

Mocht u hulp nodig hebben met het instaleren van de app, neem dan altijd contact op met ons. We helpen u graag. U mag ook altijd even langskomen voor persoonlijk advies of hulp. Wij zitten gevestigd in het Friese Heeg, vlakbij Sneek. Stuur van te voren wel even een e-mail mocht u langskomen, zodat wij de koffie klaar hebben staan.

LET OP

Wij zijn de enige en exclusieve importeur van de BELIO & KIDWATCH series. Deze GPS horloges voor kinderen zijn uitsluitend verkrijgbaar via onze webwinkel www.gps4kids.nl en een beperkte aan geselecteerde dealers in Nederland en België. De officiële website voor BELIO is www.belio.nl.

 

Niet tevreden?

Neem altijd contact met ons op mocht u niet tevreden zijn. We lossen het altijd samen op.

Ons e-mailadres is verkoop@gps4kids.nl

GPS4KIDS is een onderdeel van Handelsonderneming Hoekstra te Heeg.

Handelsonderneming Hoekstra

De Draei 16-o

8621 CZ  HEEG

KVK nummer 52268845