VEILIG GPS HORLOGE KIND: BELIO©

-

Veilige GPS kinderhorloges: BELIO©TOUCH

-

Veiligheid GPS Horloges voor kinderen: Waar moet je op letten?

-

De afgelopen 2 jaar zijn GPS horloge telefoon trackers voor kinderen erg negatief in het nieuws geweest, en terecht. Maar waar ging het nou precies mis, en waar moet je als ouder nu precies op letten? De meeste consumenten hebben echter weinig kennis van dit soort zaken, en kijken uiteindelijk alleen maar naar de prijs van het GPS horloge. Op zich prima, maar vinden ze de veiligheid van GPS horloge dan ook belangrijk?

-

Ze zijn nog steeds te koop in Nederland via Dagdeal websites en gadget webwinkels: Grijze import GPS kinderhorloges die werken met onveilige App's zoals Setracker, Setracker1, en Setracker2. Ze wekken de indruk veilig te zijn, echter zijn deze app's nog steeds direct verbonden met China. Distributeurs van dit soort horloges geven aan dat ze een server in Duitsland hebben staan, echter werken deze allemaal op een virtuele AliCloud server die direct verbonden is met de hoofdserver in China. Conclusie: Uw gegevens worden verstrekt aan een Chinees bedrijf, zonder u hierover in te lichten. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om deze gegevens te laten verwijderen of inzage te krijgen met wat er nu precies gebeurd. Uw gegevens zijn goud waard voor dit soort bedrijven hierachter. Ze ontvangen uw naam, email, telefoonnummers, GPS posities, routehistories, etc. Een veilig idee? 

-

Setracker, Setracker1, en Setracker2 zijn onveilig

-

Grootste probleem met deze Setracker GPS horloges is de encryptie van de App, sterker nog: Er is geen encryptie! Encryptie houd in dat uw gegevens versleuteld worden verstuurd over het internet. Of te wel: De digitale communicatie tussen uw horloge, de Setracker App, en de Chinese server zijn openbaar, en direct zichtbaar voor kwaadwillende mensen. Met één of hooguit 2 handelingen kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot uw GPS horloge en gegevens. 

-

Spoofing

-

Wat is dat? Via tientallen gratis App's die je zo kunt downloaden kun je je eigen mobiele telefoonnummer zogenaamd veranderen in een ander mobiele telefoonnummer. Deze goedkope Setracker GPS horloges zijn hiermee gemakkelijk te manipuleren. Als kwaadwillende hacker heb je aan het mobiele telefoonnummer van het GPS horloge genoeg om het te manipuleren. Dit komt puur omdat er geen veiligheid of controle in het systeem zit. 

-

Onveilige Server

-

Deze goedkope Setracker GPS kinderhorloges werken op AliCloud servers die bomvol zitten met gebruikers. Alle klanten uit Europa worden op 1 grote hoop gegooid, en hiermee moet u het doen. Vergelijk het met huis waar 12 mensen in kunnen, echter worden er 120 ingepropt. Werkt het? Nee, het is slecht, langzaam, en zeer onveilig. Op deze servers die direct in contact staan met de Chinese eigenaar bent u letter en figuurlijk aan de goden overgeleverd. Uw data verwijderen, inzicht in uw gegevens, vergeet het maar. Daarnaast is er 0,0 beveiliging aanwezig zoals AES (Advanced Encrypted Systems) of SSL. 

-

SMS commando's

-

Deze goedkope GPS horloges voor kinderen kunnen gemanipuleerd worden met SMS commando's waarmee kwaadwillenden toegang krijgen tot het horloge. Met een simpele SMS kunnen ze het ID nummer, IMEI nummer, de server, en alle SOS telefoonnummers uitlezen in het GPS kinderhorloge. Dit SMS gebeuren werd 2 jaar geleden ontdekt door Noorse hackers, en zo kwam het ook in het nieuws. Tot aan vandaag is het nog steeds mogelijk om via een simpele SMS deze privacy gevoelige gegevens te achterhalen. Slecht, nee dit gewoon superslecht en onacceptabel. Maar goed, wat wil je ook met een GPS horloge van € 29,95? Zegt u het maar.

-

Wat is dan wel een veilig GPS kinderhorloge?

-

Recentelijk hebben wij BELIO©TOUCH op de markt gebracht. (originele website).  Een GPS horloge platform met een Nederlandse App en werkend op een Nederlandse server, zonder tussenkomst van derden. Of te wel: 1 Nederlandse bedrijf (BELIO/GPS4KIDS - Handelsonderneming Hoekstra) is verantwoordelijk van A tot Z voor alles. 

-

Wat bieden wij u?

-

- Veilige GPS kinderhorloges en trackers

- Werkend op een Nederlandse server

- Werkend met een Nederlandse APP

- Server, APP, en GPS horloges zijn beveiligd met AES & SSL

- SMS commando's zijn niet mogelijk

- Beperkte routehistorie

- Razendsnelle werking, vrijwel real-time, vanaf onze eigen beveiligde server

- Wij hanteren de AVG en Nederlandse wetgevingen

- Minimale gegevens verwerking. ( telefoonnummer + naam is voldoende om het product te laten werken)

- Support en garantie conform Nederlandse wetgeving

-

BELIO©TOUCH VEILIG?

-

Kunnen wij u 100% veiligheid aanbieden? Nee, wel 99,9%. Geen enkel iOT device of het nu een GPS horloge, smartphone, GPS tracker of IP camera is kan u 100% veiligheid garanderen. Zelfs grote producenten zoals Apple, Samsung, LG, enz. kunnen u dit niet waarborgen. Ook wij zijn hier niet uniek in, hoe graag we het ook zouden willen. Wel doen wij er alles aan om U een goed product met een goed platform erachter aan te bieden, conform de laatste wetgevingen met een hoogwaardige beveiliging. Bewust omgaan met privacygevoelige gegevens is een vak apart, wij werken dagelijks aan onze systemen om dit nog beter te maken, en ons hiermee te onderscheiden van de rest.