GPS HORLOGES VOOR KINDEREN MET VEILIGE APP'S

-

-

19 Oktober 2017

-

-

Na alle commotie in de media over de "hack" van de GPS horloges voor kinderen krijgen we hier veel vragen over, en terecht. De afgelopen 24 uur was hectisch met veel e-mails en telefoontjes van bezorgde ouders.

-

2 Jaar geleden hebben wij BELIO opgericht. Een Nederlandse APP en GPS horloge, werkend op een Europese (Duitsland) server, met SSL. ( Versleutelde verbinding). Dit was en is nog steeds een bewuste keuze geweest. Wij zagen de afgelopen 2 jaar ook een toename van de grijze import GPS horloges, afkomstig van websites zoals Aliexpress en enkele Nederlandse dagdeal en veilingwebsites. We kregen veel e-mails van klanten die zo'n € 19,95 GPS horloge voor hun kind hadden gekocht met veel problemen. ( Niet kunnen registreren, positionering werkt niet, smeltende laders, etc.) Het merendeel van deze mensen is inmiddels overgestapt naar BELIO.

-

BELIO GPS horloges werken namelijk real-time, op een EU server met SSL verbinding. Dit is een veilig idee voor zowel ouder als kind. Je voorkomt hiermee dat je data en gegevens zomaar openbaar worden gemaakt op publieke servers ( Zoals bij de Setracker APP). Daarnaast kun je geen SMS commando's sturen naar je BELIO horloge om IMEI en horloge ID's te achterhalen. Deze blijven dus volledig afgeschermd en gecodeerd, ten alle tijde. Ben je je wachtwoord kwijt, dan kun je uitsluitend via de APP een nieuwe aanvragen, en niet anders.

-

Bij GPS horloges die werken met de Aziatische variant van Setracker ( Aliexpress en veilingwebsite horloges) is dit namelijk wel mogelijk. De APP maker en tevens producent van de Setracker APP heeft deze functie ingebouwd zodat mensen zelfstandig hun IMEI en ID konden achterhalen met een simpele SMS. Dit is natuurlijk een gevaarlijke situatie. Iedereen die het telefoonnummer van het horloge heeft, kan hiermee dus theoretisch toegang krijgen tot het horloge.

-

Ook onze TRIBAL GPS horloges voor kinderen werken met een beveiligde APP. Deze GPS horloges zijn ontwikkeld door China Aerospace Industries, en werken met SSL gecodeerde verbinding. Ook deze EU server wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week bewaakt. Mocht een hacker een poging doen om in te loggen op een van deze accounts, dan wordt het account na 3 inlogpogingen geblokkeerd. Een veilig idee.

-

Koop daarom altijd een BELIO of TRIBAL GPS horloge. Wij doen er als bedrijf alles aan om uw gegevens en data te beveiligen. Bestel dus geen € 19,95 GPS horloges via vage en Chinese websites, want u koop hiermee een onveilig product. We roepen het al jaar, maar bij deze nog een keer.

-

Onze GPS horloges voor kinderen liggen ook bij retailers zoals Bol.com en nog enkele partijen. Kies dus voor kwaliteit en zekerheid.

Veilige en SSL beveiligde APPs voor GPS kinderhorloges