Lite Guardian APP voor GPS Kinderhorloges Connector series

De Lite Guardian APP is geschikt voor iOs (iPhone) en Android Smartphones, en wordt geleverd bij de *TRIBAL GPS horloges voor kinderen. Let op: Deze instructie is uitsluitend geldig voor GPS horloges die geleverd zijn via GPS4KIDS of partner van GPS4KIDS.

APP Logo Lite Guardian   Lite Guardian is verkrijgbaar in de iOs App store  Lite Guardian is te downloaden via de Google Playstore

-

-

Connector GPS horloge voor kind  GPS Horloge voor kind Connector

TRIBAL GPS horloge voor kinderen horloge functies.

-

1. Multifunctionele knop: AAN/UIT, SOS KNOP.

Houd de knop voor 3 seconden ingedrukt en het GPS horloge wordt ingeschakeld. Nadat u alle SOS telefoonnummers: Houd de knop voor 5 seconden ingedrukt, en het GPS horloge gaat het belangrijkste SOS telefoonnummer bellen. 

2. Als er een inkomend telefoongesprek komt, druk op deze knop om het gesprek te starten. Als u in het horloge sub-menu zit, kunt u met deze knop terug naar het hoofdmenu.

3.  Simkaart slot. 

-

-

Stap 1: Uw KPN simkaart pincode vrij maken.

-

-

Maak de meegeleverde KPN prepaid simkaart pincode vrij met behulp van een mobiele telefoon. Er mag geen enkele pincode vraag meer aanwezig zijn op de simkaart, ook geen 0000 o.i.d. Test vervolgens de bel en -internetfunctie op de mobiele telefoon. Hiermee activeert u tevens de simkaart bij KPN. Tip, maak nu direct een mijnKPN account aan, en koppel uw simkaart. Claim tevens de gratis € 7,50 prepaid. Klaar? Ga nu verder met stap 2. 

-

Stap 2: Plaats de simkaart in het GPS kinderhorloge.

-

-

De simkaart moet met het goudenplaatje richting de display van het horloge in het horloge worden geplaatst. Of te wel: De kant met het schuine hoekje op de simkaart moet als eerst in het horloge worden geplaatst. Het simkaartslot in de TRIBAL is een klik-systeem. Druk de simkaart goed aan, totdat u een klik hoort en voelt.

-

-

Stap 3: Zet het horloge aan

-

-

Druk op knop 1 voor 3 seconden, en het horloge wordt ingeschakeld. Hierna gaat het GPS horloge opzoek naar de provider, en gaat direct zoeken naar GPS. WIFI routers, en AGPS en LBS+ positioneringen. * Mits de simkaart correct is geïnstalleerd, en conform stap 1 klaar is gemaakt voor gebruik op de correcte manier.

-

-

Stap 4: Download de APP Lite Guardian via de Google Playstore of iOs APP store, en maak een gebruikersaccount aan.

-

-

- Vul uw e-mail adres in

- Kies een wachtwoord, en druk op submit

- Kies vervolgens voor "Childrens Watch"

- Selecteer model HT-770

- Vul het device nummer in, of druk op de scan knop. Het horloge device nummer staat op de achterkant van het GPS horloge

- Druk vervolgens op submit, en uw GPS kinderhorloge wordt gekoppeld aan uw account.

-

-

Stap 5 : Als alle goed is gegaan komt u nu in het Lite Guardian hoofdmenu.

-

Onderstaand een foto van het hoofdscherm:

-

-

Lite Guardian Nederlandse Kaart weergave interface

-

-

Uitleg van de functies bij de kaart

-

HOME : Met deze knop vraagt u de actuele positie op van het GPS TRIBAL kinderhorloge. Let op, als u het horloge net heeft opgestart kan het 1 a 2 minuten duren voordat de positie wordt getoond. Ze GPS termen noemen ze dit een Cold Fix. Als het horloge reeds enkele minuten ingeschakeld is, dan duurt het 10 tot 20 seconden. In GPS termen noemen ze dit een Hot Fix. 

-

DISCOVER: Met deze functie kunt u zien wat er in de buurt is. Bijvoorbeeld een school, ziekenhuis, of bioscoop. Eventueel kunt u een route plannen.

-

ME : Met deze knop kunt u alle instellingen van het GPS horloge instellen en bewerken. Onderaan deze pagina vind u meer informatie over alle GPS horloge instellingen.

-

GELE BALLON: Hiermee kunt u de route historie bekijken van het GPS kinderhorloge

-

BLAUWE BALLON MET HEKJE : Hiermee kunt u een veiligheidszone instellen voor uw kind. 

-

GROEN BALLON MET PIJL: Hiermee opent u een 2e scherm met uw eigen positie, en kunt u de snelste route inplannen naar de positie van het horloge.

-

DONKERGRIJZE TEKSTVAK: Hier ziet u HT-770 staan. Deze tekst kunt u vervangen voor de naam van uw kind. Doe dit via de ME knop, my device, en dan de naam van uw kind in te vullen. Verder ziet u hier de straatnaam staan, de tijd en datum, de manier van positioneren ( WIFI in dit voorbeeld ), en de accu capaciteit van het GPS horloge.

-

RONDJE LINKSBOVEN IN SCHERM: Mocht u meerdere Connector GPS horloges hebben, dan kunt u hier switchen van gebruiker.

-

ALARMBEL RECHTSBOVEN IN SCHERM: Hiermee kunt u alarmen instellen voor uw kind.

-

Nu we de belangrijkste ( meest gebruikte ) functies hebben doorgenomen is het tijd om het Connector GPS kinderhorloge in te stellen. Dat wil zeggen, we gaan de SOS telefoonnummers instellen, de naam van het kind, tijd, en overige instellingen.

-

-

GPS HORLOGE INSTELLINGEN | KLIK OP DE "ME" KNOP

-

U gaat nu naar het scherm van de algemene horloge instellingen. Het is belangrijk om dit goed te doen in verband met een correcte werking van het TRIBAL GPS horloge. Bij de komende stappen gaan we alle horloge instellingen zoals SOS telefoonnummers, tijdzones, en overige instellingen goed zetten.

-

Onderstaand een schermprint van het instellingen menu:

-

Instellingen GPS kinderhorloge Lite Guardian APP

-

-

PHONE BOOK: Hier kunt u diverse telefoonnummers instellen van bekenden en vrienden die toegang (telefonisch) hebben tot het GPS horloge.

-

SCHOOL TIME SUSPENSION: U kunt schooltijden instellen. Zit uw kind op school, dan kunt u het zo instellen dat u kind niet kan bellen of gebeld wordt tijdens schooltijd.

-

ALARM CLOCK: Hier kunt u diverse alarmen instellen voor uw kind. Deze krijgt dan een melding in geluid en beeld op het horloge.

-

FIND MY WATCH: Horloge kwijt? Ligt deze ergens op het bed, of onder de bank? Druk op deze knop, en het horloge gaat een alarmsignaal (geluid) geven.

-

REMOTE POWER OFF: Hiermee zet u het horloge of afstand uit. Dit is ook de enige manier waarop u het horloge kunt uitschakelen. 

-

REMOTE MONITORING: Hiermee zet u een remote call op. Dat wil zeggen: U kunt als ouder meeluisteren op afstand.

-

Tot zover de basis instellingen van het GPS kinderhorloge. We gaan nu verder met de belangrijkste instellingen die u allemaal even moet nalopen en zelf moet beoordelen of u het nodig vind om te gebruiken of niet. Ieder kind is anders, en iedere ouder denkt weer anders. Wij kunnen slechts een persoonlijk advies geven, niet meer, niet minder. 

-

-

BELANGRIJKSTE INSTELLINGEN | PRIO | LEES DEZE GOED DOOR

-

-

MY WATCH

-

Hier kunt u de naam van uw kind invullen, evenals de lengte, gewicht, geboortedatum, geslacht, etc. 

-

DEVICE MANAGEMENT

-

Hier kunt u eventueel een 2e toestel toevoegen aan uw Lite Guardian APP account. Druk op + en vul het devicenummer in. Scannen kan ook.

-

MEMBER MANAGEMENT

-

U kunt mede-gebruikers van de APP toevoegen, bijvoorbeeld Opa of Oma. Vul het e-mailadres in, en de naam van de mede-gebruiker. Er wordt dan een e-mail gestuurd naar die persoon. In deze e-mail zit een bevestigingslink waarvoor akkoord moet worden gegeven. 

-

ALARM SETTINGS

-

Op het horloge zitten 3 basis alarmen:

- SOS Alarm > Ontvang een extra SMS als u kind op de SOS knop heeft gedrukt

- GEO FENCE Alarm > Ontvang een SMS als uw kind buiten de veiligheidszone gaat

- LOW BATTERY Alarm > Ontvang een SMS als de batterij van het GPS horloge bijna leeg is.

-

Let op dat iedere SMS die het horloge moet versturen geld kost. Dit gaat van het prepaid saldo wat op de simkaart staat. 

-

TIME ZONE SETTING

-

Selecteer de juiste time-zone voor het horloge. GMT+1:00 Amsterdam, Berlin etc. en druk op submit. U kunt de tijd ook handmatig corrigeren via dit menu. Druk wel altijd op submit om uw keuze te bevestigen.

-

WATCH TIME & LANGUAGE

-

Selecteer wederom de timezone GMT +1:00 Amsterdam, Berlin, etc.  Eventueel kunt u de zomertijd ook hier aanpassen. Ook kunt u hier de juiste taal selecteren. Op dit moment zijn de talen Engels en Chinees beschikbaar. De Nederlandse vertaling wordt eind 2017 verwacht.

--

PEDOMETER SETTING

-

Bij deze functie kunt u aangeven of u de stappenteller wilt activeren of deactiveren. Let op, deze functie is indicatief.

-

ADVANCED SETTING

-

APN Settings > Als Nederlandse of Belgische klant hoeft u deze functie niet te gebruiken. In sommige landen is het nodig om de internet en roaming instellingen handmatig in te voeren.

-

Location Frequency > Hoe vaak wilt u dat horloge updates stuurt naar de APP? Kies 1, 3, 5, 10, 30 of 60 minuten. Let wel, hoe vaker de positie doorgestuurd moet worden, hoe sneller de accu leeg is. Standaard (persoonlijk) zetten wij deze op 30 minuten. Als we op de kaart functie zijn en op "HOME' drukken wordt de positie immers ook opgevraagd en binnen 10 a 20 seconden doorgestuurd.

-

Lite Guardian APP