GPS Horloges voor kinderen, hoe werkt het ?

Wat is GPS ?

GPS horloges voor kinderen werken doormiddel van het Global positioning system (GPS).

Simpelweg: In het GPS horloge zit een GPS ontvanger welke in verbinding staat met satellieten. Hoe meer satellieten er beschikbaar zijn, hoe nauwkeuriger de positie wordt doorgegeven. Vergelijk het met een portable TOM-TOM navigatiesysteem die u ook wel in auto's ziet.

Is het horloge binnen, dan wordt de LBS+, AGPS, of WIFI assist positionering weergegeven via de kaart in de APP, of uw persoonlijke WIFI hotspot als u bijvoorbeeld een internet router van Ziggo of UPC heeft in uw woning.

Onze KIDWATCH, BELIO, en CONNECTOR GPS horloges voor kinderen hebben allemaal WIFI assist ondersteuning. Hiermee gaat het horloge passief opzoek naar WIFI routers en hotspots. Iedere internet router heeft een uniek IP adres, welke de locatie doorstuurt naar Google Maps. Aan de hand van dit IP nummer kunnen GPS kinderhorloges de positie bepalen. De tolerantie voor WIFI assist is vrijwel altijd 10 tot 30 meter in de meeste gevallen. 

-

Hoe stuurt het GPS horloge de locatie door naar mijn smarttelefoon ?

Via de BELIO APP en GUARDIAN APP's kunt u instellen hoe vaak de locatie doorgestuurd dient te worden naar uw telefoon. U kunt ervoor kiezen om dit bijvoorbeeld om de 5, 10, 15,30 of 60 minuten te doen, of "live" op uw verzoek wanneer u dat wilt. Bij de BELIO GPS kinderhorloges is deze functie uitgeschakeld omdat deze GPS horloges real-time werken. Dat wil zeggen dat u de positie niet op hoeft te vragen, omdat dit automatisch gaat. Zodra u de kaart in de APP opent wordt de positie direct en live weergegeven. 

-

Bij de KIDSAFE en GUARDIAN APP duurt het lokaliseren van het GPS tussen de 5 - 20 seconden. Klik hiervoor op de MAP/KAART, en druk op locate. De APP stuurt nu een signaal naar onze GPS server, en die vertaald het verder naar uw KIDWATCH of CONNECTOR horloge. Uw GPS horloge stuurt vervolgens de locatie weer door naar de APP zodat u deze locatie kunt uitlezen. De tolerantie bij GPS kinderhorloges is buitenhuis altijd 10 tot 30 meter. Dit geld voor alle merken en soorten. 

-

Zodra de GPS locatie bekend is bij het horloge wordt deze door middel van de KPN simkaart doorgestuurd naar uw smartphone. Het doorsturen van het GPS, LBS+ of WIFI signaal gaat via de internet/databundel die op uw simkaart zit. Via de kaart functie in de GUARDIAN, en BELIO APP weet je dan precies waar je kind is. Bij dagelijks gebruik zal het GPS kinderhorloge tussen de 25 - 50 MB per maand verbruiken. Met de gratis meegeleverde KPN prepaid kaart kunt u zonder ermee te bellen wel meer dan 2 jaar werken. 

-

-

Hoe nauwkeurig is de locatie bepaling?

Wanneer het GPS horloge buiten is kan het veel beter communiceren met satellieten. De nauwkeurigheid van de locatiebepaling voor buitengebruik is dan ook tussen de 0 en de 20 meter. De tekst in de app is dan rood gekleurd. Het kan zijn dat uw kind buiten is, maar bijvoorbeeld onder een afdak of in het bos. Houd er dan rekening mee dat de locatiebepaling minder nauwkeurig is. Vergelijk het met een Tom-Tom navigatie systeem. Als u de Tom-Tom in uw huiskamer inschakeld is er geen bereik. Zodra u naar buiten gaat, is er direct bereik.

Onderstaand een foto van de locatiebepaling d.m.v. GPS in de BELIO APP.

BELIO APP

 

Wanneer het GPS horloge binnenhuis is, dan schakelt deze over naar het LBS  UMTS (Location-Based Services ) netwerk. Het GPS horloge gaat dan de positie bepalen aan de hand van GSM UMTS zendmasten. Hierdoor zal de locatiebepaling minder nauwkeurig zijn. LBS positionering werkt beter in grotere steden omdat hier mee zendmasten zijn dan b.v. op het platte land. Om een exacte LBS positionering te doen heb je 3 zendmasten nodig. (driehoekmeting)

Voorbeeld 1: U woont in Amsterdam, hier staan ontzettend veel UMTS masten. De locatiebepaling zal dan redelijk nauwkeurig zijn als het horloge binnen is. Heeft u een WIFI model, dan zal het horloge ook opzoek gaan naar WIFI routers en hotspots. Het is niet nodig om in te loggen op deze routers. Dit gaat allemaal vanzelf.

Voorbeeld 2. U woont in het dorp Dijkerhoek. Helaas staat hier maar 1 UMTS mast. Het GPS horloge zal dan een melding geven dat het GPS horloge in de buurt van de zendmast is. Zodra het GPS horloge naar buiten gaat wordt de GPS positie weer opgepakt. De tekst wordt dan weer rood.

Voorbeeld 3: Het kan zijn dat uw kind net onder een afdak of bijvoorbeeld de bomen staat. In dat geval kan het horloge ook een afwijking geven in de locatiebepaling. Veelal zie je dan de UMTS LBS positionering. ( Blauwe tekst in de MAPS)

Of te wel: Het hangt van uw locatie af om de binnenlocatie redelijk te bepalen. Het bepalen van de buitenlocatie is nimmer een issue, zolang er maar GPS bereik is. Ons GPS horloge voor kinderen werkt buiten gewoon goed, door heel Nederland. Ook werkt het bellen en gebeld worden prima, zowel binnen als buiten.

Het GPS horloge is ontworpen voor buiten gebruik, echter werken wij er druk aan om de locatie bepaling ook voor binnengebruik nauwkeuriger te maken. ( In de toekomst zal dit via WIFI gaan) Uiteraard werkt de belfunctie zowel binnen als buiten. Zolang er maar netwerk bereik is.

Bellen en gebeld worden ?

Ons GPS horloge kan zowel bellen als gebeld worden. Via zowel de BELIO als de LITE GUARDIAN app kun je 10 telefoonnummers instellen voor je kind. Meestal zijn dit de telefoonnummers van de ouders. Mocht uw kind willen bellen dan moet hij/zij de knop 1,2, of SOS voor 3 seconden ingedrukt houden voordat het GPS horloge gaat bellen.

U kunt als ouder het telefoonummer van het GPS horloge instellen op uw mobiele telefoon, en u kunt het horloge altijd bereiken. Ons GPS horloge is eigenlijk gewoon een mobiele telefoon, in de vorm van een horloge.

Wat zijn de prepaid / datakosten ?

Voor de meest actuele prepaid & data tarieven van KPN gaat u naar:

https://www.kpn.com/prive/mobiel/informatie/tarieven/prepaid.htm

Onze persoonlijke ervaring is dat wij met 2 kinderen ( 4 en 6 jaar) ongeveer € 0,50 - € 1,00 per maand kwijt zijn aan data. (locatie opvragen) Dit is ongeveer 10-20MB van uw databundel.

Zijn er nog andere kosten ?

Nee, er zijn geen verborgen kosten. Zodra het prepaid tegoed van € 10 op is, kunt deze weer opwaarderen via mijn KPN.

Wat is de standby tijd ?

Al onze modellen zijn ongeveer 2 - 3 dagen stand-by. Zoals wel de BELIO als de TRIBAL series.

Hoe kan ik het horloge opladen?

Bij de levering van het GPS horloge voor kinderen zit een USB laadkabel inbegrepen Het opladen duurt meestal 2 a 3 uren.Laad het horloge nooit langer op dan 3 uren. Dit is namelijk slecht voor de accu's. In de GPS horloges zitten maar kleine accu's van 400-450Mah.

Kunnen onbekende telefoonnummer het horloge ook bellen ?

Nee, alleen de telefoon nummers die u heeft opgegeven in de app kunnen het gps horloge bereiken. Onbekende telefoonnummers kunnen uw GPS horloge niet bereiken.

Ik heb zelf nog een simkaart liggen met beltegoed, kan ik deze ook gebruiken?

Ja, dat is mogelijk. U kunt altijd op een later moment van simkaart of provider wijzigen. Bij de levering installeren wij standaard de KPN simkaart. Deze hebben wij al gemonteerd en geactiveerd. Mocht u toch voor een andere provider kiezen, houd er dan rekening mee dat uw simkaart toegang heeft tot het 3G/4G netwerk. Wij hebben de beste ervaringen met KPN.

Het GPS horloge belt niet meer, wat nu?

Check altijd eerst uw prepaid KPN saldo.

Waterdicht IP65, hoe zit dat ?

IP staat voor International Protection. De cijfer 6 staat voor de bescherming tegen binnendringen van stof, het tweede cijfer staat voor bescherming tegen vocht. In dit geval een 5. (Sproeiwater)

Of te wel: Wat regendruppels zijn geen issue of als er eens wat water op valt is ook geen probleem. Ga in ieder geval nooit zwemmen met het GPS horloge, want dan is het GPS horloge direct defect.