ALGEMENE WERKING BELIO®TOUCH 

Uw BELIO®TOUCH is een GPS Horloge Telefoon voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. Via de APP die je als ouder installeert op je smart Phone kun je altijd snel zien waar je kind is. In de APP kun je als ouder 2 verschillende SOS telefoonnummers instellen voor je kind. Ook heb je als ouder de mogelijkheid om nog eens 20 extra telefoonnummers toe te voegen via de APP. Deze telefoonnummers komen dan in het digitale adressenboek van het horloge te staan.

 

SIMKAART-GEBRUIK KPN OF VODAFONE

Uw BELIO®TOUCH werkt met een micro simkaart. Belangrijk is dat u een simkaart gebruikt met 2G internet toegang. In Nederland ondersteunen KPN, Vodafone en Simyo 2G. Het 2G netwerk wordt in veel iOt apparaten gebruikt, zoals bijvoorbeeld in mobiele pinautomaten in de horeca, mobiele verkeerslichten, slimme meters in uw meterkast, en in sensoren. 2G is stabiel, en laag in data verbruik. Wij adviseren u om een KPN prepaid te gebruiken. Deze simkaarten werken standaard en zonder extra internetbundel door heel Europa. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee. (Testen gedaan in o.a. Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, en Kroatië.)

Woont u in België? Gebruik dan een herlaadkaart van Proximus Pay & Go. (Geen Telenet of Base gebruiken!)

 

BELKOSTEN BELIO®TOUCH 

De belkosten van uw kind heeft u natuurlijk zelf in de hand. Het ene kind belt iedere dag 1 tot 5 minuten, terwijl het andere kind slechts 1 a 2 keer per maand een telefoontje doet. Het is voor ons heel moeilijk om hier iets over te roepen. Maak duidelijke afspraken met uw kind over het belgedrag, dit advies geven wij u mee. U betaald gewoon de reguliere prepaid KPN, Vodafone, of Simyo beltarieven. Raadpleeg de website van uw simkaart provider voor de actuele tarieven. Wij hebben geen enkele invloed hierop. We werken op de achtergrond aan onze eigen simkaarten, zodat we u een alternatief kunnen aanbieden. Echter zal de release hiervan ergens in 2019 zijn. Hoe, wat, en wanneer is nog onbekend. Tot die tijd adviseren wij u om een KPN prepaid simkaart te bestellen via onze website.

Nederlands GPS webplatform voor kinderen en ouderen

KOSTEN BELIO©TOUCH APP + GPS WEB PLATFORM

De BELIO®TOUCH werkt op een Nederlandse server, in combinatie met een Nederlandse APP en een Nederlands GPS web platform. Wij investeren veel tijd en geld in de apparatuur en veiligheid die achter uw horloge werken. Bij BELIO© willen we een platform met actieve gebruikers zodat we geen data vervuiling krijgen. Dit is belangrijk voor de snelheid en veiligheid van onze producten en diensten. In tegenstelling tot onze Chinese concurrenten hebben wij een beveiligde Nederlandse server, APP, GPS web platform en strenge security protocollen, en zit u niet met 500.000 andere gebruikers op 1 super langzame en onbeveiligde server. Wij gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit. Na de aanschaf van uw BELIO®TOUCH kunt u de eerste 12 maanden gratis gebruik maken van onze APP en GPS web platform. Na 11 maanden ontvangt u een "push" melding met een betaallink via APP om uw account met 1 jaar te verlengen. De prijs hiervoor is slechts € 9,95 incl. BTW per jaar, per horloge. Voor dit bedrag krijgt u een technisch hoogstandje van en op Nederlandse bodem. Daarnaast krijgt u er veiligheid voor uw kind, en vrije tijd voor uzelf voor terug. Prima deal toch?

 

 

 

WHATS IN THE BOX?

In de stijlvolle en luxe BELIO®TOUCH verpakking treft u aan:

  • Uw BELIO®TOUCH toestel
  • Klepje voor simslot + schroefjes
  • USB Laadkabel
  • Schroevendraaier
  • Pincet
  • Nederlandse Handleiding

 

Doosinhoud BELIO©TOUCH

 

HOE WERKT DE POSITIONERING VAN DE BELIO®TOUCH ?

De BELIO®TOUCH kan de positie van uw kind op 3 manieren achterhalen, en real-time doorsturen naar uw smartphone. Voor het doorsturen van het signaal naar uw smartphone (APP) maakt het horloge gebruik van het 2G netwerk. Hieronder een overzicht van de 3 positioneringsmethodes. Zodra u op de landkaart klikt in de APP krijgt uw BELIO®TOUCH al een signaal om de positie te achterhalen en om deze door te sturen. Dit duurt gemiddeld 1 tot 20 seconden. Hiermee is de BELIO®TOUCH de snelste GPS tracker voor kinderen op de markt. Ervaar het zelf, de BELIO®TOUCH zal u niet teleurstellen.

 

GPS POSITIONERING

Uw BELIO®TOUCH GPS horloge is voorzien van een GPS ontvanger. Zodra uw kind naar buiten gaat zal de BELIO®TOUCH GPS signalen gaan ontvangen. Hoe meer GPS signalen (satellieten), hoe beter de positionering. De BELIO®TOUCH is in staat om GPS, LBS+, en WIFI signalen om te zetten in een datapakketje, en deze door te sturen naar uw smartphone van het 2G netwerk. Via de BELIO®TOUCH APP kunt u als ouder precies zien waar uw kind is. Het doorsturen van het datapakketje gaat dus via de internet bundel (2G) die op uw simkaart staat. GPS signalen zijn wereldwijd aanwezig, met uitzondering van de Noord en -Zuidpool. Dat u het even weet....

 

WIFI ASSIST TRACKING

Naast een GPS ontvanger is de BELIO®TOUCH ook uitgerust met een WIFI ASSIST ontvanger. Hiermee zoekt uw BELIO®TOUCH toestel passief naar internet routers en hotspots zonder hierop in te loggen. Iedere internet router is voorzien van een uniek IP adres, en de BELIO®TOUCH is in staat om deze te herkennen. Op basis van dit IP adres kan de BELIO®TOUCH de actuele positie doorsturen naar de APP. Vrijwel alle WIFI routers van Ziggo en KPN hebben een hotspot functie. Ook in supermarkten en winkelcentrums zijn veelal WIFI routers met een hotspot aanwezig. Zo is de positionering van de BELIO®TOUCH ook binnenshuis nauwkeurig. 

 

LBS+/GPRS TRACKING

De BELIO®TOUCH kan ook een positie berekenen met LBS+ signalen. Hiervoor heeft de BELIO®TOUCH minimaal 3 UMTS masten nodig. Met deze 3 UMTS zendmasten kan uw BELIO®TOUCH een Driehoeks meting doen, en zo de positie doorsturen naar de APP. In grote steden staan meer zendmasten dan in bijvoorbeeld een dorp met 1000 inwoners. Houd hier altijd rekening mee. Echter is het GPS bereik in dorpen weer beter, want je hebt hier minder hoge gebouwen. LBS+ is een alternatieve methode. Uw BELIO®TOUCH zal altijd de prioriteit geven aan GPS en WIFI signalen. LBS+ kan namelijk afwijken. ( 10-3000m)

 

BELLEN EN GEBELD WORDEN

Naast de GPS volgfunctie, heeft uw BELIO®TOUCH ook een GSM functie. U kunt als ouder uw BELIO®TOUCH bellen. Uw BELIO®TOUCH  GPS horloge kan u ook bellen. Als ouder heeft u optioneel de mogelijkheid om 20 extra telefoonnummers toe te voegen aan het digitale adressenboek van de BELIO®TOUCH. Via het digitale adressenboek kan je kind gemakkelijk een telefoonnummer kiezen en een gesprek starten.