WERKING 4G GPS HORLOGES VOOR KINDEREN

-

-

Een veel gestelde vraag: Hoe werkt het? Je hebt er vast wel van gehoord, mijn vriendje of vriendinnetje heeft een GPS horloge gekregen, dat wil ik ook wel! Tijd voor onderzoek dus. Hoe werkt het, wat kun je ermee, wat zijn de voordelen, en nadelen. Op deze pagina lees je meer informatie over de werking van onze 4G smartwatches voor kinderen, of te wel: GPS Horloges voor kinderen.

-

-

KOOP EEN GPS KINDERHORLOGE + SIMKAART

-

-

GPS Horloges voor kinderen zijn in principe gewoon mobiele telefoons. Om ermee te kunnen communiceren heb je dus een simkaart nodig waarmee je kunt bellen, en internetten. Dit laatste noemen wel ook wel "mobiele data". Om met je GPS kinderhorloge te kunnen bellen moeten er belminuten op de simkaart staan, dit lijkt vanzelfsprekend.

-

Waarom dan internet, of data ? 

-

GPS Horloges voor kinderen zijn uitgerust met een z.g. GPS ontvanger. Dit is een soort chip die vast zit gemonteerd op het moederbord van het GPS horloge. Het enige wat deze GPS ontvanger doet is het ontvangen van GPS signalen vanaf satellieten. Hoe meer satellieten er beschikbaar zijn op een bepaald moment, hoe nauwkeuriger de positie. Satellieten draaien in een baan om de aarde, soms heeft het GPS horloge contact met 4 satellieten, en soms wel met veel meer tot wel 9 satellieten. Helaas hebben we hier 0,0% invloed op.

-

Deze GPS signalen worden vervolgens omgezet in een klein data pakketje van 1 of 2kb met vooral coördinaten. Via het internet, cq je databundel op je simkaart wordt dit datasetje vervolgens gecodeerd (AES) en doorgestuurd naar de server. Het datapakketje met de GPS positionering wordt vervolgens opgeslagen tot het moment dat er een verzoek komt van de APP om de coördinaten van het GPS kinderhorloge daadwerkelijk om te zetten in een positionering. Via de app krijg je vervolgens de live positionering te zien. Onze app werkt met Google maps. Via de app kun je instellen hoe vaak het horloge de positie moet ophalen, of te wel moet verversen. Dit kan momenteel per minuut, per 10 minuten, of per 60 minuten. Bij onze nieuwe generatie 4G GPS kinderhorloges kun je ook instellen dat het GPS horloge helemaal geen GPS positioneringen moet ophalen, maar uitsluitend op verzoek van de app gebruiker. We hebben hiervoor een knop ingebouwd bij het hoofdscherm van de app, live GPS update. Het verversen van de GPS positie duurt ongeveer 10 tot 30 seconden. Dit hangt af van de positie van het horloge, de omgeving, binnen of buiten, netwerk snelheid, etc. Globaal kun je 10 tot 30 seconden aanhouden hiervoor.

-

KIES ALTIJD VOOR 4G GPS HORLOGES

-

GPS horloges voor kinderen hebben sinds de opkomst in 2013 voornamelijk gewerkt via het 2G netwerk in Nederland, eigenlijk in heel Europa. Nog steeds zijn er tientallen Nederlandse webwinkels, maar ook de bekende Aziatische websites, die nog steeds 2G GPS horloges aanbieden voor kinderen. Op zich prima, echter zit er een einddatum aan dit netwerk. Zo heeft KPN, zoals het nu staat, aangekondigd het 2G netwerk tot 2025 in de lucht te houden. Andere providers hebben het 2G netwerk reeds afgestoten. Als je een 2G GPS smartwatch hebt, dan ben je eigenlijk gebonden aan KPN in dit geval. Daarnaast heeft 2G beperkingen zoals de snelheid van datatransmissie. Even lekker internetten over het 2G netwerk is eigenlijk niet te doen. Voor het bellen (spraak communicatie) is 2G gewoon prima, niets op aan te merken.

-

Het is dus tijd om GPS horloges voor kinderen te maken die werken via het 4G netwerk. Aangezien we steeds meer eisen stellen als consument, maar ook als ontwikkelaars, is een 4G GPS kinderhorloge momenteel de beste oplossing. De datatransmissie is gewoon veel sneller over 4G. Hierdoor kunnen 4G GPS kinderhorloges bijvoorbeeld ook foto's maken en versturen naar de APP, en kun je er zelf mee videobellen, dus beeld en geluid. Via 2G is dit gewoon niet mogelijk. Daarnaast is de algehele werking van 4G GPS kinderhorloges stabieler en sneller dan de traditionele 2G GPS kinderhorloges. Controleer dit dus goed voordat je een aankoop doet. Bij GPS4KIDS verkopen we uitsluitend GPS horloges die via het 4G netwerk werken.

-

VOORDELEN GPS HORLOGE KIND

-

Een van de meest gehoorde redenen voor de aanschaf van een GPS kinderhorloge: Een veilig gevoel voor kind en ouder. En dat is ook zo. Criticasters zullen het oneens zijn met deze stelling, en dat is prima. Argumenten zoals dit hadden wij vroeger ook niet, en zo leren ze het niet zelfstandig hebben we inmiddels wel gehoord, echter zijn wij van mening dat tijden veranderen. De wereld ziet er anders uit dan 20 jaar geleden, en dit zal ook altijd zo blijven gelukkig. Kent u dat filmpje nog van die man die ze 20 jaar terug op straat vroegen of hij een mobiele telefoon wou hebben ? Hij zei "waarom moet dat, dan bellen ze de hele dag". Zou deze man er vandaag de dag nog steeds zo over denken? Zo werkt het ook met GPS kinderhorloges, we hebben er eigenlijk nooit aan gedacht, echter wordt steeds meer normaal, en kom je het steeds vaker tegen.  Wat kun je er zoal mee ? We sommen het even op.

-

Voordelen

-

- Direct zien waar je kind is via GPS, met onze eigen Nederlandse app.

- Je kunt met het horloge bellen, en gebeld worden. Onbekende telefoonnummers worden geweigerd.

- Je kunt via onze app de routehistorie tot 3 maanden terug bekijken.

- Je kunt spraakberichten verzenden en ontvangen.

- Via de app kun je ook kleine tekstberichten verzenden, b.v. thuis komen, we gaan eten, etc.

- Onze 4G horloges kunnen allemaal foto's maken en versturen naar uitsluitend de app gebruiker, niet naar derden.

- Je kunt videobellen met onze 4G kinderhorloges, dit werkt via het 4G netwerk. 

- Via de app kun je tot 15 SOS telefoonnummers invoeren waarmee je kind kan bellen

- Onze GPS kinderhorloges zijn ook voorzien van een toetsenbord voor vrije nummerkeuze. Dit kun je ook uitschakelen via de app.

- Onze GPS horloges hebben ook een WiFi ontvanger, waardoor ze binnenshuis ook prima functioneren.

- GPS horloge kwijt? Druk op de zoek mijn horloge knop, en het horloge gaat een geluid maken

- Via onze app kun je meerdere GPS horloges toevoegen aan je account, en tegelijk volgen.

- Je kunt een veiligheidszone instellen voor je kind, gaat het horloge buiten deze zone, dan krijg je een bericht via de app.

- Onze ProKids66 heeft een leerplan manager. Dit is een digitale agenda voor je kind, die je als ouder via de app kunt instellen en beheren.

- Je kunt de hoeveelheid GPS positioneringen instellen via de app

- Je kunt schooltijden instellen via de app, het GPS horloge is dan niet toegankelijk voor je kind, m.u.v. SOS bellen.

- Je kunt meerdere alarmen instellen via de app

- Onze GPS 4G horloges zijn voorzien van een energie bespaarmode, je kunt deze in of -uitschakelen via de app. 

- Via de app kun je SMS berichten uitlezen vanaf de simkaart. Ideaal om b.v. je prepaid saldo op te vragen etc.

- Daarnaast kun je gemakkelijk het horloge terugzetten naar de fabrieksinstellingen, en je account verwijderen met 5 muisklikken.

- En nog veel meer, we maken regelmatig updates.

-

-

WAAROM EEN BELIO 4G GPS KINDERHORLOGE BESTELLEN

-

-

BELIO© is een Nederlands merk, met eigen software op de GPS kinderhorloges, en een eigen gemaakte APP, geschikt voor iOS & Android smartphones. Je doet dus direct zaken met de ontwikkelaar en tevens importeur van GPS kinderhorloges. We zijn niet de zoveelste groothandel die er zomaar even GPS horloges bij gaan verkopen. GPS Horloges voor kinderen zijn onze "Core business", we doen niet anders. We weten dus waar we over spreken en zetten dit ook om in een goed product, met razendsnelle Nederlandse supportmedewerkers bij eventuele vragen of problemen. Het is belangrijk dat u dit weet voordat u besteld, althans vinden wij.

-

U kunt online bestellen via onze webwinkel, betalen via iDeal, en uw bestelling wordt binnen 1 a 2 werkdagen bij u thuis afgeleverd door PostNL, zonder verzendkosten. ( Binnen Nederland )

We hopen u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over de werking en mogelijkheden van onze GPS horloges. Heeft u nog vragen, mail dan naar verkoop[at]gps4kids.nl.